viernes, 4 de julio de 2014

EL TRESOR DEL CASTELL DE MARINYÉN


La rondalla de la Valldigna. 
Podreu adquirir-la diumenge 6 de juliol junt amb el diari LEVANTE per només 1 euro.


 Com Gonçal, el jove hostaler de Tavernes, de vegades em pregunte com seran aquells indrets remots del món on es despleguen les aventures. Seran paratges de dunes viatgeres? Boscos d’arbres somniadors? O mars calents i escumosos?
Com ell, jo també vaig escoltar històries a la vora del foc les nits de lluna llangorosa i vaig forjar els meus somnis a l’ombra de les flames. Sent, doncs, igualment, l’anhel de partir;  de deixar la pell vella a l’arca de les golfes, d’amagar el meu nom sota el caliu de les cendres i de fugir lleugera amb un tresor al cap i el cor blanc, per estrenar.
Gonçal n’està disposat. Té el destí a l'abast de les mans. Tot seu. Però, vet ací que, just quan l'aferrarà, en descobrirà l’abast i la mida; i aquesta descoberta li esborrarà la innocència. És el preu de l’experiència. El motiu del retorn.
Ves, Gonçal! Busca el tresor del castell de Marinyén a la llum de la lluna plena. Segueix els consells del vell ermità, creua la Valldigna de banda a banda per esbrinar el secret de la reina mora i recull pel camí les ofrenes de la vida. El teu somni és el més antic del món. Nosaltres, de casa estant, et seguirem, i gaudirem de cadascuna de les teues passes. Que la fortuna et guie, amic! 

3 comentarios:

 1. Bells mots recuperats que esperem poder recollir diumenge

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Ei, quina sorpresa! Més que recuperats, els mots són nous. La rondalla està inspirada en les llegendes de la Valldigna però és nova, vull dir, inventada. Espere que t'agrade! Va ser per a mi una gran alegria que contaren amb mi des de Bromera per a aquesta campanya, una bona oportunitat de parlar de la meua terra, de contar les coses a la meua manera i, a sobre, de fer-les arribar a molta gent. T'envie molts petons... Gràcies pel comentari.

   Eliminar
  2. M'agrada, i tant! De moment, no m'importaria un bocí d'arnadí, ni pujar a la finestra del castell per veure el tresor. La composició dels mots, és clar, és nova. Amb recuperar, potser hauria d'aclarir que n'inclous al text d'aquells que us són familiars, amb naturalitat. Però, no a totes les llars la recerca i el rigor seuen a taula. Gràcies per escriure. Bes

   Eliminar