viernes, 19 de abril de 2013

SANT JORDI

Com cada any arriba Sant Jordi cavalcant sobre el seu cavall blanc, amb la llança ben dreta, l'armadura impol·luta, una rosa als llavis i un parell de llibres sota el braç. Bé, un parell és un dir, podien tres o quatre, o fins i tot una biblioteca. El cas és que el dia 23 és el dia del llibre i cal complir amb la tradició. Les llibreries us esperen vestides de festa amb el bo i millor exposat als aparadors. L'experiència paga la pena: els llibres s'amunteguen amb una abundància deshinibida, les cobertes de coloraines capturen la mirada just abans d'enlluernar-la amb un títol rutilant i, tot, seguit, submergir-vos en el dolç somnieig de l'encís que us durà a escollir aquest o aquell altre exemplar ideal per a l'àvia, la nena o el veí que us rega les plantes en cap de setmana. El cas és que a tot el món li agrada llegir i el dia 23 no s'ha de quedar sense llibre ningú dels que estimeu. Au, aneu drets cap a la llibreria i trieu amb el cor, amb el cap, amb la intuïció o amb els peus, tan se val. El cas és la bona intenció. Recordeu-vos de LA COPA DELS ORÍGENS si us agrada la fantasia o si teniu adol·lescents a casa. Amb qualsevol d'aquests llibres de segur que l'encertareu!

 
 
1 comentario:

  1. Les quatre recomanacions porten incorporat segell de garantia, hihihi. Molt agraïda pel quart de ració que m'hi correspon. Crec que els quatre llibres tenen una cosa en comú: el respecte absolut pels lectors, i lectores potencials. Ni xiquets nyonyos, ni adolescents frívols, ni poetes de tot és bo, ni adults que no necessiten interrogar-se sobre la pròpia existència.
    Ahir vaig escriure en una dedicatòria a una xiqueta: "si lliges sabràs com ser feliç quan ho necessites". Per molts anys Sant Jordi!

    ResponderEliminar