viernes, 21 de septiembre de 2012

LA SAGA DE CATERINA CREMEC

     Des que Bram Stoker va assolir l'èxit amb un personatge tan fascinant i terrible a la vegada com el comte Drakula, la literatura de tema vampíric no ha deixat de guanyar adeptes. Els vampirs encarnen eixe vessant obscur de la natura humana on la conjunció sang-mort-sexe esdevé atractiva i letal, de vegades irresistible. En efecte, l'encant hipnòtic del vampir ens desperta el desig malèvol de caure sota els seus ullals per transitar cap a la frontera d'una eternitat depravada.
     Ara bé, més enllà del vampir original, la literatura últimament ens ha oferit tota mena de recreacions on s'atenuen els defectes del monstre per aproximar-lo a una versió més humana; això sí, sense perdre les seues qualitats fonamentals, es a dir: la condició de no-mort, el fet d'alimentar-se de sang i el seu caràcter altament eròtic.
     En aquesta nova formulació, que resulta molt del gust del públic juvenil, és on destaca Lourdes Boigues amb el seu personatge Caterina Cremec. La vampiressa com a força desbocada de la natura esdevé, en la ploma de Lourdes, una heroïna moderna.
     En "El Misteri de Caterina Cremec", publicat per Edicions del Bullent, la vampira és una jove i bellíssima aristócrata que deixa la seua Romania natal acompanyada d'un fidel home llop per viatjar a València a la recerca d'una nova identitat. Obstinada a dominar els seus impulsos assassins, descobreix en la festa nocturna dels pubs de la nostra ciutat aventures insospitades i un amor a la seua mida. La novel·la és tan fresca, divertida i excitant que no va tardar en necessitar d'una nova edició i una segona part on la història continua.
     "La venjança de Caterina" ens presenta una vampira més madura, posseïda per un afany de venjança que la torna encara més fascinadora. L'escenari de les noves aventures és canviant, ara són les plaenteres comoditats d'un xalet de luxe a Rio de Janeiro, ara els rigors àrtics de Sibèria, per acabar de retorn a València. Nous personatges com l'oncle vampir Rims o un zombi futbolista afegeixen anècdotes que oscil·len entre el misteri i l'humor i acaben barrejant-se en un còctel que resultarà formidable als amants de la novel·la fantàstica.
      Només em resta recomanar-vos la lectura i desitjar que en gaudiu tant com jo mateixa.

1 comentario: